Ben jij al bekend met verschillende soorten elektrische fietsen?

Foto: Digital Newsgroup

Fietsen. Je ziet het in Nederland erg veel voorbijkomen. Om het fietsen makkelijker te maken zijn er elektrische fietsen bedacht. Deze fietsen werden in het begin vooral gebruikt door ouderen, omdat hierbij het fietsen een stuk gemakkelijker gaat. Hoewel dit onder de ouderen al veel gebruikt werd, zie je tegenwoordig ook veel jongere doelgroepen met elektrische fietsen. De populariteit van de fietsen stijgt nog steeds. Je hebt ook erg veel verschillende soorten elektrische fietsen. Iedere fiets heeft zijn voor- en nadelen en speciale eigenschappen. Om meer hierover te weten, kun je hieronder verder lezen!

Bakfietsen

Je ziet bakfietsen al jaren veel voorbij komen. Deze fietsen zijn erg handig voor het vervoeren van bijvoorbeeld spullen. Daarnaast worden de elektrische bakfietsen tegenwoordig veel gebruikt in grote steden. Hier is het namelijk lastig om snel met een auto ergens te komen. Vooral gezinnen met kinderen gebruiken dan bakfietsen. Ze kunnen makkelijk en snel naar bijvoorbeeld de school komen met de kinderen. Naast dat de fiets erg snel en makkelijk is om in het drukke verkeer te gebruiken, kun je ook nog verschillende accessoires eraan toevoegen. 

Een hybride elektrische fiets

Al bekend met de hybride elektrische fiets? Net als bij een hybride auto is bij de fiets er een combinatie. Deze combinatie is tussen een sport- en stadsfiets. Je kunt de fiets op verschillende momenten gebruiken, maar hij is gemaakt voor dagelijks gebruik. Hierbij kun je denken aan korte tochtjes van en naar werk of de supermarkt. 

Goede elektrische sportfiets

Je hebt ook elektrische sportfietsen. Dat klinkt misschien gek, omdat je juist meer moeite wilt doen tijdens het sporten, maar de sportfietsen zijn hiervoor gemaakt. Op deze fietsen kun je namelijk verschillende standen instellen. Je hebt dus tijdens het fietsen verschillende fitnessmogelijkheden om je doelen te behalen. Daarnaast heeft hij een middenmotor elektrische fiets, waardoor hij goed in evenwicht is en je extra snel kan. 

Extra snelle fiets

Een elektrische fiets gaat in de meeste gevallen ongeveer 25 kilometer per uur. Toch kan het zo zijn dat je dit te zacht vindt. Je wilt dan wel graag nog moeite doen om ergens te komen, maar wilt dit meer op het tempo van een auto. Hier heb je de extra snelle elektrische fiets voor. Deze kan tot ongeveer 45 kilometer per uur, waardoor je dus heel snel ergens terecht komt. Wel belangrijk hiervoor is dat je een rijbewijs, kenteken en helm hebt. Hier zitten dus iets meer regels aan verbonden, maar je kunt uiteindelijk wel genieten van een goede snelheid waarbij je zelf ook nog enige moeite doet.

De welbekende stadsfiets

De stadsfiets is een makkelijke fiets die vooral veel gebruikt kan worden voor het dagelijks gebruik. Je kunt bijvoorbeeld makkelijk even boodschappen doen of, wanneer je in de buurt werkt, naar werk toe fietsen. Deze fietsen worden vaak in een strak en populair design uitgebracht, waardoor je ook nog eens op een mooie uitvoering kunt rijden. 

Vouwfietsen

De vouwfiets is een erg handig middel. Deze zorgt ervoor dat je makkelijk van het ene naar het andere punt komt. Daarnaast scheelt het een stuk aan ruimte. Je kunt de fiets makkelijk in en uitklappen of vouwen. Hierdoor neem je bijvoorbeeld in het openbaar vervoer minder ruimte in beslag, maar scheelt het daarnaast ook ruimte in je garage of schuur.